Qui som

El Teatre de les Comèdies neix amb la intenció d’apropar l’òpera en viu a nous púbics. La companyia, d’iniciativa i finançament privat, pretén arribar a poblacions sense programació estable d’òpera. Les produccions del Teatre de les Comèdies s’ofereixen adaptades al català i la interpretació musical es fa seguint aproximacions històriques.

La primera producció del Teatre de les Comèdies fou La Serva Padrona de Pergolesi en català, estrenada el novembre del 2015. Aquesta obra es va representar quinze vegades arreu de Catalunya en dues temporades diferents: Una primera temporada 2015-2016, a L’Hospitalet de l’Infant, Mont- Roig del Camp, Falset, Cambrils, Reus, i Alcover. La segona temporada, dins la xarxa  2017-2018 de Joventuts Musicals de Catalunya, a Sant Boi, Figueres, Martorell, Torroella de Montgrí, Sabadell, Banyoles, Súria, Palafrugell i Moià, a més d’una actuació a  Andorra.

La companyia Teatre de les Comèdies fou l’encarregada de l’acte de cloenda de la Capital de la Cultura Catalana 2017 amb la representació, al Teatre Fortuny, de l’espectacle Dos Segles d’Esplendor; un recorregut per les obres, personatges i músiques més representatius de la cultura reusenca des de finals del segle XVIII fins als nostres dies. Per la realització d’aquest espectacle la companyia va comptar amb la participació de les principals entitats culturals de Reus.

La tardor del 2018 el Teatre de les Comèdies estrena La Canterina, de Joseph Haydn, adaptada al català. Aquesta obra s’està rodant actualment i fins al moment s’ha pogut veure al Teatre Bartrina, a l’Hospitalet de l’Infant, a Banyoles, a Balaguer i al Teatre Fortuny de Reus.

Marcel Pascual i Anguera

Nascut a Reus. Estudis amb Eva Graubin al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona i amb Valery Oishtrakh i Katalin Sebestyén al Koninklijk Konservatorium de Brussel·les. Ha rebut master classes de violinistes de renom com Ruggiero Ricci, Ivan Zenaty i Agustín Leon Ara entre d’altres.

Màster en Musicologia i Interpretació de la Música Antiga per la UAB-ESMUC, Màster en Música com a Art Interdisciplinària per la UB.

Guardonat al concurs Joan Massià i premi al millor intèrpret de violí del Festival de Joves Músics de Catalunya. Ha realitzat concerts arreu de la Unió Europea i també a Japó i Bolívia. La seva activitat orquestral li ha permès treballar amb solistes i directors del renom de Mitislav Rostropovitch, Eliahu Imbal, Carlo Maria Giulini, i FujikoHemmins.

Ha participat en nombrosos enregistraments en CD i també per a la ràdio i la televisió. És fundador i membre integrant de l’Orquestra Camerata XXI de Reus, es Fundador del Teatre de les Comèdies, col·labora amb la Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, i amb el Teatre Instrumental de Barcelona, forma part del duo Sor i de l’Ensemble Antiqua i compagina l’activitat orquestral i de cambra amb la tasca pedagògica a l’Escola Municipal de Música de Cambrils.

Maria Patricia Mercado Rodrigo

Nascuda a Sucre. Estudis de Llicenciatura en Administració d’Empreses a la Universitat Mayor Real  y Pontifícia de San Francisco Xavier de Chuquisaca.  Màster en Economia i Finances per la UASB, diplomat en Negocis, Coaching i Lideratge d’Empreses.

Ha ocupat diferents càrrecs de direcció en empreses del seu entorn. Des de el 2007 es dedica a la Cultura, sent part  de la Fundació i Orquestra Camerata XXI de Reus, es Creadora i Coordinadora General del Festival Internacional de Guitarra de  l’Hospitalet de l’Infant (GuitarFestHospitalet), crea Musics & Concerts al servei dels intèrprets com Manager. Es membre actiu de l’Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya.

Actualment, realitza projectes culturals per la cohesió social en la Companyia Teatre de les Comèdies, de la que es co-founder.